Hoe wij Onboarding aanpakken

All Onboard helpt bij het opzetten, verbeteren en regelen van de Onboardingsreis. We beginnen met het analyseren van de huidige situatie. Hierbij gaan we uit van het 4C-model (zie afbeelding). Deze piramide is gebaseerd op de behoefteniveaus van Maslow. De basisbehoefte moet op orde zijn (compliance) voordat je resultaat haalt van de bovenliggende niveaus (clarification, culture, connection). 

  • Compliance: wat is nodig om het werk te doen zoals een laptop, inloginstructie, toegangspas
  • Clarification: wegwijs in de organisatie, waar kun je wat vinden, helderheid over de functie
  • Culture: hoe ga je met elkaar om, wat zijn de normen en waarden
  • Connection: volledige identificatie met de organisatie met als gevolg het trotse gevoel

Het model maakt inzichtelijk wat de huidige situatie is en waar verbeteringen nodig of gewenst zijn. Op basis van de uitkomst komen wij met pragmatische en creatieve oplossingen. Denk hierbij aan nieuwe middelen of het verbeteren van huidige middelen.

Hoe scoort jullie Onboarding?

Download hier het 4-C model en scoor jullie Onboarding. Denk bij het scoren aan de aanwezigheid van middelen, maar ook aan de inhoud, het uiterlijk en de funfactor.

Hebben jullie hulp nodig bij de analyse, willen jullie ‘m toetsen, of zijn jullie op zoek naar concrete en creatieve verbeteringen? Nodig ons dan uit voor een gesprek, info@all-onboard.nl of 06 31 96 97 20. Wij brengen onze frisse blik mee.